Mina erfarenheter av TailorStores skjortor

I början av 2007 blev jag tipsad om TailorStore av en vän. TailorStore är ett företag som, primärt, säljer måttsydda skjortor över nätet. Jag gillar i grunden konceptet, nämligen att nyttja de lägre arbetskraftskostnaderna i Sri Lanka för att pressa priset på de måttsydda skjortorna.

Men varningsklockorna fanns också där. Flera av deras tyger var uppblandade med polyester och de låga priserna borde ha avskräckt. Men ibland vill man bara så gärna att de ska vara bra att man sätter på sig skygglappar. Jag intalade mig själv att om bara passformen är bra så kvittar nog det andra. Det har jag fått betala för såhär i efterhand.

Under de tre månader som gick efter min första bekantskap med TailorStore köpte jag ett halvdussin skjortor ifrån dem, främst i vit poplin (man kan aldrig ha för många vita skjortor). Idag är det bara en av dessa jag fortfarande kan använda. Skälen till detta är tre som alla härrör till kvalitén på tyget.

  1. Skjortorna har haft en elak tendens att krympa. TailorStore varnar visserligen för detta och erbjudet därför att lägga på 10 % tyg (ett erbjudande jag självfallet tog) för att kompensera. Men detta räckte inte. Först och främst var det skjortärmarna som med tiden (och tvättarna) började långsamt kräla upp mot min handled för att tillsist försvinna under mina kavajärmar.
  2. Noppror! Främst vid kragen och manchetten, de syns visserligen inte utåt men väl så irriterande när man ser skjortan hänga i garderoben.  Men även en hel del över bröstet.
  3. Som med många billiga tyger verkade fläckar ha lättare att fästa. Återigen var det främst vid kragen och manschetten problemen uppstod.

Jag ser nu när jag av en slump besökte deras hemsida att de inte längre verkar ha tyger som blandats utmed polyester och de specificerar på ett bättre sätt kvaliteten i deras tyger, så helt ska de väl inte dömas ut. Jag är lite sugen på att testa att köpa ett av deras dyrare tyger bara för att se om samma problem uppstår, jag gillar ju som sagt grundidén.

Men till den som funderar på att handla på TailorStore vill jag alltså tillsvidare höja ett varningens finger: Välj deras dyrare tyger, grundsortimentet är inte värt priset.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina erfarenheter av TailorStores skjortor

  1. Ping: TailorStore sämre kvalitet än Dressman « The Drones Club

  2. Archibald skriver:

    Som det ser ut i nuläget hoppas jag kunna återge någon form av recension av Tailorstore innan Julen 2010. Beställningstid och en tids faktisk användning av plaggen, plus skrivandet påverkar tillsammans med en hel del annat. Håll ögonen öppna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s