Nyp till i midjan

Varför ser aldrig kavajen lika snygg ut på dig som den gör på alla reklambilder? Svaret är enkelt. På bilderna har modellerna kavajer som en skräddare har sytt om (alternativt är de bara nålade). Konfektionskavajer är så gott som alltid sydda i överkant för att de ska ”passa” så många som möjligt. Det betyder att på de flesta personer så kommer ärmarna att vara för långa, axlarna något för breda och midjan för stor.

Axlarna är svårt att något åt, men ärmar och midja kan en bra skräddare fixa. Har du således hittat en kavaj som sitter bra i axlarna men är lite för lång och lite för fyrkantig behöver du inte misströsta. Ta den till en skräddare och be honom lägga upp den och nypa till den i midjan.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s