Bok för den som vill sluta vara en ”slob”

För mannen som vill lägga om sin stil är Details Men’s Style Manual ett bra inköp. Bokens huvudredaktör Daniel Peres har själv tagit steget ifrån ”slob” till ”gentleman”.

Boken är lättläst, humoristisk och fokuserar mer på bilder än på text. Varje kapitel tar upp ett plagg utifrån ett givet antal perspektiv, som t ex ”the perfect suit (shirt, tie etc.)”, ”how to wear a…”, ”do’s and dont’s” och ”how to pull off …”. Mellan kapitlena finns små roliga avbrott som intervjuer med modeprofiler och en genomgång av vilka filmer som påverkat det klassiska herrmodet.

Boken är långt ifrån heltäckande och de finare detaljerna lämnas ofta därhän. För den mycket traditionella kan också Peres uppfattas som lite väl trendig. Med detta sagt rekommenderar jag Details Men’s Style Manual som en första orientering eller för den som bara vill lära sig det grundläggande.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bok för den som vill sluta vara en ”slob”

  1. Mikael skriver:

    Gentlemannastil sitter inte endast i kläderna, man bör ju kunna uppföra sig också. Vi har publicerat ett test under http://www.smokingflugan.com där man man kan testa hur mycket gentleman man är. Givetvis enligt ett sextiotalsideal snarare än nutida .-)

    Mikael

  2. Ping: The Suit för den som vill till nästa nivå « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s