I en ekonomisk lågkonjuktur börjar folk klä sig bättre

Turnbull & Asser har märkt av en trend. Varje gång en ekonomisk lågkonjuktur slår till återvänder företagare, tjänstemän och advokater till det klassiska herrmodet. Då räcker det inte längre med att bara vara bra, man måste se trovärdig ut också.

Det får mig att tänka på kulturen i Bysans som blomstrade upp varje gång landet genomgått en större ekonomisk, militär eller politisk katastrof.

In the 90’s, many Americans came into Turnbull & Asser in London and every single person was talking of the dot com craze and how they would never have to buy a tie again. They were only ordering shirts. And then there was a massive crash, and everyone went back to a tie because the Bank Manager showed up, or the Finance Minister. Gradually people started wearing less and less ties again until this recession.

James Cook, Bespoke Manager T&A

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till I en ekonomisk lågkonjuktur börjar folk klä sig bättre

 1. Jan skriver:

  Lågkonjunktur eller inte, det bästa är att välja ekologiska kläder gjorda av bambu! Jag använder sådana och dom är en sann lycka av sval komfort. Du kan se dem här.

 2. Stilton skriver:

  Vilken valfrihet! En tröja, en t-shirt, ett par kalsonger, inga byxor och en t-shirt. Den dag egyptisk bomull och tweed blir ekologiskt och håller lika hög kvalitet och prisvärdhet som de traditionella fabrikaten, den dagen ska jag köpa ekologiskt.

 3. nathaniel skriver:

  Lugn stilton. Han skämtar uppenbarligen. Vem i världen skulle seriöst bära kläder av bambu.

  Men hemsidan är rätt knasig det må jag säga. Jag menar betala 1100 kr för en skjorta som bara finns i storlekarna s,m,l och xl(!). Men passform kanske inte är viktigt för trädkramare.

  Som miljövän vill jag också protestera våldsamt emot uppfattningen att det vore bra för miljön att köpa skjortor gjorda på ekologisk PIMABOMULL. Pimabomull produceras i Sydvästra USA och i Sydamerika. I Bergmans fall i Sydamerika. De miljöskador som kommer av att transportera denna bomull till Sverige ifrån Peru är betydligt värre än skadan av att använda icke-ekologiska bomull ifrån det betydligt mer närbelägna Egypten.

  Sen är det förstås också en fråga om kvalitet. Att köpa få men kvalitativa plagg som håller länge är betydligt bättre än att köpa många ekologiska plagg som faller sönder. Färre men kvalitativa plagg betyder nämligen färre (framförallt dåliga) bomullsfält, vilket betyder färre bevattningssystem och mindre gifter, vilket betyder bättre miljö.

  Jag säger således både av miljöskäl och estetiska skäl nej till Berthas Garderob och kläder ifrån Bergman’s.

 4. Stilton skriver:

  Förmodligen samma typ av radikaler som ingick i de frivilliga arbetsbrigaderna i Albanien… Västerländska utopister, pfft.

 5. J skriver:

  VA, nej jag skämtar verkligen inte, bambu är ett pefekt material , svalt eller värmande, beroende på yttertemperaturen, Alltså, bambu låter lite ovant visst, men bomull plockas ju från en buske, så ett naturmaterial är väl inte konstigare än ett annat , egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s