Minigarderob för den som inte tycker om att bära kavaj

För att hålla sig till bloggens syfte tänkte jag också presentera en mini basgarderob som bara innehåller de saker som man ”måste” ha för att klara sig i mer uppklädda sammanhang. Denna blogg är för den som inte till vardags kommer bära kavaj, men inser att det kommer tillfällen i livet då en kostym är påkallad.

”Minigarderob”

En mörkgrå kostym ifrån Cavaliere1858 kr på Frackkompaniet.
Den mörkgrå kostymen är perfekt som ”kostymen” (singularis). Eftersom den är mörk fungerar den vid högtidligare tillfällen och genom att inte vara helt svart slipper man dödgrävarlooken.

En vit och en ljusblå skjorta ifrån T.M. Lewin – £25 + £25
Det finns två klassiska universialfärger på skjortor: vit och ljusblå. Nästan alla mer dressade outfits innehåller antingen en vit eller en ljusblå skjorta. Den vita skjortan är diskret och lyfter fram övriga plagg (framförallt en ev. slipsen) medan den ljusblå skjortan ger ett mer avslappnat intryck utan att bli casual. Du som inte vill gå vidare med den klassiska looken håller dig till enkelmanschett och väljer med fördel bort cut-away kragen på skjortorna.

Vit skjorta Ljusblå skjorta

En blå-gul slips ifrån T.M. Lewin – £25
Ifall du bara ska ha en slips satsa på en klassisk som håller längre än en modecykel och som passar till flera olika skjortor. Denna blåa med gula ränder fungerar bra både till den vita och den ljusblå skjortan, och du slipper skämmas när någon om 10 år visar en bild ifrån Mormors 75-års fest.

Ett par svarta oxfords ifrån Loake – £84.95
Skor är ofta en förbisedd del av basgarderober. Många skär ner på skokontot och köper istället billiga skor. Detta tillhör ett av de mer oekonomiska besluten. Att kompromissa med kavajen eller skjortan är lättare att förstå eftersom den vuxna kroppen ofta förändras över tid. Varför lägga 6000 kr på en kostym som man använder ett par gånger innan den är för liten/stor/passé? Men vuxna mäns fötter växer sällan, ett par klassiska oxfords är alltid rätt och är man beredda att lägga några kronor mer får man skor med bättre kvalitet och som håller länge.


Ett svart bälte ifrån T.M. Lewin – £25
Att gå i en full kostym utan ett bälte eller hängslen är absolut förbjudet. Välj ett enkelt läderbälte som smälter in i den övriga klädsen.

En vit näsduk – Herrekipering 50 kr
Avsluta det hela med en vit näsduk för bröstfickan.

Allt som allt går denna minigarderob på ca 4250 kr inkl frakt.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Minigarderob för den som inte tycker om att bära kavaj

  1. E skriver:

    Mycket bra guide för oss som inte har kontorsjobb men fortfarande har ett intresse av att klä sig väl vid sociala tillställningar! Precis dne typen av guiden jag letat efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s