Eustace’s dogmer: ”Damma av plastrongen, gossar”

dsc00078

Skribenten iförd plastrong under weekendvistelse på landsbygden.

Jag har vidrört detta ämne tidigare, som en del av er, kära läsare, kanske rynkar på näsan över. Varför, undrar jag? Varför ses det med sur min på dem som bär plastrong? Öppna ögonen, bröder!

Plastrongen är ett oerhört ungdomligt
och sportigt plagg som passar till väldigt mycket! Till olika kläder såväl som situationer och klimat. Jag införskaffade häromdagen en oerhört trevlig plommonfärgad plastrong som jag inom mig såg sitta som “limmad” tillsammans med en crickettröja och chinos. Givetvis med en smakfull, men diskret, skjorta till.

Likaså såg jag mig själv iklädd en klubblazer och en ljusblå skjorta och tidigare nämnda plastrong. Himmelen verkade mer eller mindre öppna sig då jag dessutom kom ihåg alla andra udda kavajer man kunde ha denna lilla underbara tygbit till.

Skämt åsido, verkade kulören passa till mycket och jag fick ytterligare en plastrong som kunde kategoriseras in i en årstid. Det är av min åsikt att man kan matcha årstiden bättre med en plastrong än med en slips. Dessutom tycker jag att det är rent ut sagt ut dåligt att inte ha något steg emellan slips och ingenting alls. Plastrongen skall naturligtvis inte konkurrera med slipsen.

Ni har säkert hamnat i situationer då ni tycker att slipsen är alldeles för stel att ha på sig eller kanske rent ut sagt; för varm! På weekenden och i sportbilen eller rentav på kusten eller landsbygden är plastrongen mannens bästa vän.

Damma av plastrongen, gossar!
Smalslips och brösthår förtjänar att hamna på historiens skräphög när det vackra sidenstycket åter omhuldar den moderne gentlemannens hals.

Cheers,
Eustace

About these ads
Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Eustace’s dogmer: ”Damma av plastrongen, gossar”

 1. Lord Laphroaig skriver:

  Instämmer helt: plastrongen är ett i alltför hög grad förbisett klädesplagg. Jag bär den själv ofta på helger och vid andra tillfällen när en slips inte känns bekvämt men en uppknäppt skjorta med bar hals känns alltför slappt och ledigt.

 2. andersonchris skriver:

  Plastrong är ett brilliant sätt att se prydlig ut på ett bekvämt sätt.

  Tyvärr är plagget så ovanligt att omgivningen ofta tror att man är uppmärksamhetsfreak när man kör med plastrong.

  Hellre än en sydd, bullig och gräll plastrong kan man använda en dämpad sidenscarf som man lindar, knyter och stoppar ned.

  Sättet att undvika att se ut som Hugh Heffner är att bara knäppa upp en knapp och att stoppa ner scarfen och knuten så långt som möjligt under kragen.

  Två öppna knappar = Hugh Heffner
  En öppen knapp = Cary Grant

  Såg förresten filmen ”Wanted” häromdan. Där hade båda storskurkarna plastrong medan hjältarna hade slips.

  Säger en del om plaggets image.

 3. Fredrik skriver:

  Har ni något tips på affär i stockholm där man kan hitta plastronger?

  En förebild när det gäller plastronger är ju Chuck Bass i serien Gossip Girl men är man tvungen att bära kostym eller kavaj till den för att det inte ska se illa ut?

 4. Stilton skriver:

  Lite gubbigare herrekiperingar brukar ha gott om plastronger. Men det finns naturligtvis även på Åhléns (till ett ganska överkomligt pris) och på NK. Georg Sörman är det stående tipset, de har dessutom roliga rensningar ibland när förrådet med gamla drönarkläder svämmar över.

 5. Mattias skriver:

  Har tittat lite på en plastrong med paisleymönster och röd grund. Hur ser ni på att använda den vid klädkod kavaj? Eller bör den enbart bäras vid mer informella sammanhang? Ska den bäras mer likt en kravatt? Outforskad mark för min egen del men de få gånger i populärkulturen som den uppmärksammats har den gjort bestående intryck.

 6. andreas skriver:

  Plastrongen är informell. Undvik att bära den tillsammans med kostym.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s